Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπη τυρόπιτα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας
mitsa
Υλικά
3x100 γρ φέτα
3 αυγά
200 γρ γιαούρτι
100 ml γάλα
Λάδι
1 κρόκο αυγού
Σουσάμι
1 κιλό φύλλα κρούστας
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε 100 γρ φέτα με τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα.
2
Σε ταψί 30 εκατοστών στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
3
Κρατάμε 5 φύλλα και βάζουμε τα μισά από τα φύλλα που περίσσεψαν τσαλακωτά στο ταψί.
4
Τα λαδώνουμε απλώνουμε 100 γρ φέτα και το μισό μείγμα με το γιαούρτι.
5
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωτά και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
6
Παίρνουμε ένα από τα 5 φύλλα που κρατήσαμε και το λαδώνουμε.
7
Διπλώνουμε τις δύο άκρες και απλώνουμε λίγη φέτα στην μία πλευρά.
8
Τυλίγουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
9
Βάζουμε πάνω από την τυρόπιτα όπως σας δείχνουμε.
10
Στο σκεύος που είχαμε το μείγμα με το γιαούρτι ρίχνουμε ένα κρόκο, λίγο λάδι, δουλεύουμε και αλείφουμε τα ρολά.
11
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με μαύρο και άσπρο σουσάμι.
12
Τοποθετούμε φέτες από ντοματίνια, λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που η πίτα να ροδίσει.