Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτο και γεμιστό τυρόψωμο

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 20 γρ ζάχαρη

  • 5 γρ ξηρή μαγιά

  • 200 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 20 ml σπορέλαιο

  • Λίγο αλάτι

  • 100 γρ φέτα

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Βάζουμε το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει κολλώδες ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένη μεμβράνη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με λίγο αλεύρι μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
7
Παίρνουμε 50 γρ φέτα, 50 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί και τα κάνουμε μπάλα.
8
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με τα χέρια, τοποθετούμε την μπάλα και κλείνουμε.
9
Σε ταψί 30 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και τοποθετούμε τα υπόλοιπα τυριά.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά.