Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σου: Βάζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν.
  2. Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν στον πάτο της κατσαρόλας δημιουργηθεί κρούστα.
  4. Την αφήνουμε για 5 λεπτά κρυώσει και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά με την βοήθεια του μίξερ.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή οδοντωτή μύτη και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί “κόβουμε” τα εκλέρ.
  6. Με ένα βρεγμένο κουτάλι ισιώνουμε την ζύμη που μπορεί να προεξέχει και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  7. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 20-30 λεπτά.
  8. Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε κλείνουμε τον φούρνο και με μία κουτάλα κρατάμε την πόρτα του ανοιχτή, ώστε τα εκλέρ να κρυώσουν σιγά σιγά.
  9. Γέμιση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πιπέρι μέχρι που να πάρουν την υφή αυγοσαλάτας.
  10. Κόβουμε στην μέση τα κρύα εκλέρ και γεμίζουμε.