Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και τα χλιαρό νερό.
  2. Βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια και ανακατεύουμε.
  3. Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη στο γουδί.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα το μαχλέπι, το κακαουλέ, την μαστίχα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  5. Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή και κολλώδες ζύμη.
  7. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
  8. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς.
  9. Λαδώνουμε τα χέρια μας και δίνουν σχήμα.
  10. Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  11. Το αλείφουμε με προσοχή με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  12. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.