Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Αν έχουμε παστό μπακαλιάρο τον καθαρίζουμε από τα πτερύγια. Τον κόβουμε σε μερίδες και τον ξεπλένουμε καλά.
- Τον βάζουμε 5΄σε κρύο νερό για να φύγει το αλάτι. Αλλάζουμε το νερό ανά 3-4 ώρες, για 2 μέρες.
- Όταν μαλακώσει αρκετά με ένα μαχαίρι τον καθαρίζουμε από τα λέπια.
- Σκορδαλιά
- Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και το βάζουμε να μουλιάσει σε νερό. Κόβουμε το σκόρδο στην μέση και αφαιρούμε την φύτρα.
- Στο μπλέντερ τοποθετούμε το σκόρδο μαζί με τα καρύδια και ένα μέρος από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί που έχουμε στραγγίσει (το πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει το νερό) μαζί με το ξύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος αλατίζουμε.
- Κουρκούτι
- Σε ένα σκεύος βάζουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη και την μπύρα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ένας χυλός.
- Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τα κομμάτια μπακαλιάρου, τα αλευρώνουμε και τα περνάμε από το κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Όταν έχει ροδίσει βάζουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα λάδια.
Πρόσφατα σχόλια