Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χειροποίητα εύκολα τυροπιτάκια

mitsa

Υλικά

  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

  • 100 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

  • 100 γρ φέτα

  • 10 γρ μπέικιν

  • 220 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το γάλα με το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
2
Προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί, την σπασμένη φέτα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
4
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κόβουμε σε τετράγωνα.
5
Τα κόβουμε διαγώνια σε τρίγωνα.
6
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
7
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.