Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τιραμισού χωρίς αυγά
mitsa
Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ μασκαρπόνε
20 σαβαγιάρ
100 γρ άχνη ζάχαρη
150 ml νερό
2 κουταλιές καφέ ή κακάο
50 ml κονιάκ
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
2
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα), την άχνη και τις βανίλιες.
3
Διαλύουμε τον καφέ ή το κακάο σε 150 ml νερό ζεστό νερό.
4
Προαιρετικά αρωματίζουμε με το κονιάκ.
5
Σε φόρμα 30×11 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον καφέ.
6
Από πάνω απλώνουμε την μισή κρέμα.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον καφέ.
8
Απλώνουμε λίγη από την κρέμα και βάζουμε την υπόλοιπη σε ροζέτες.
9
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.