Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χριστουγεννιάτικο γλυκό με πουράκια και σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 165 γρ φαρίνα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ σοκολάτα

  • Πουράκια

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
5
Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση και προαιρετικά το σιροπιάζουμε.
6
Απλώνουμε λίγη παραπάνω από την μισή κρέμα.
7
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
8
Περιμετρικά βάζουμε πουράκια και στο επάνω μέρος σοκολατάκια ή καραμέλες ή marshmallows.
9
Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.