Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει κολλώδες ζύμη.
  5. Λαδώνουμε τα χέρια μας και την δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  6. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  8. Το κόβουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
  9. Τα βουτυρώνουμε καλά (60 γρ λιωμένο βούτυρο) και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
  10. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
  11. Τα βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
  12. Τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε σε ρολάκια με πλάτος περίπου 4 δάχτυλα.
  13. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα πατάμε ελαφρώς και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
  14. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.