Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετικά αλμυρά κρουασάν

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγία

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml νερό

  • 100 ml λάδι

  • 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 8 γρ αλάτι

  • 60+60 γρ βούτυρο

  • Κίτρινο τυρί

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει κολλώδες ζύμη.
5
Λαδώνουμε τα χέρια μας και την δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
6
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια.
8
Το κόβουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
9
Τα βουτυρώνουμε καλά (60 γρ λιωμένο βούτυρο) και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
10
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
11
Τα βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
12
Τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε σε ρολάκια με πλάτος περίπου 4 δάχτυλα.
13
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα πατάμε ελαφρώς και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
14
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.