Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετική και εντυπωσιακή τυρόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml γάλα

  • 90 ml λάδι

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • Φέτα

  • 2 κρόκοι αυγών

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δουλεύουμε να πάει παντού.
6
Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα.
8
Απλώνουμε σπασμένη φέτα στην μία πλευρά και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Το κλείνουμε καλά και κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο, αλλά όχι μέχρι κάτω.
10
Τα τοποθετούμε σε οβάλ ταψί 32 εκατοστών και δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε.
11
Αλείφουμε με τους κρόκους από τα αυγά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.