Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα αλμυρά πουράκια με κιμά

mitsa
servings
10

Υλικά

  • 400 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο

  • 150 γρ κεφαλοτύρι

  • 2-3 κουταλιές γαλέτα

  • 2 αυγά

  • 1 κρεμμύδι

  • 250 γρ σάλτσα ντομάτας

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • Ρίγανη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και όταν είναι έτοιμο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε περάσει από τον τρίφτη.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε πολλή καλά να χάσει τα υγρά του.
3
Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χάσει τα υγρά του.
5
Τέλος προσθέτουμε την γαλέτα, τα χτυπημένα αυγά, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών.
7
Τις τυλίγουμε γύρο από τα φορμάκια για πουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν.
10
Γεμίζουμε τα κρύα πουράκια με τον κρύο κιμά.
11
Προαιρετικά "κλείνουμε" τις άκρες με ροζέτες από πουρέ πατάτας.