Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα αμυγδαλωτά με 4 υλικά (εργολάβοι)

mitsa

Υλικά

  • 125 γρ ασπρισμένη ψίχα αμυγδάλου

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 ασπράδια (110 γρ)

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει πούδρα και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
5
Αν σφίξει αρκετά και δεν μπορούμε να το δουλέψουμε το αραιώνουμε με λίγο νερό.
6
Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε αμυγδαλωτά και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο στην μέση και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι που να κάνουν κρούστα.