Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα τρίγωνα ψωμάκια

mitsa

Υλικά

  • 800 γρ αλεύρι

  • 500 ml γάλα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 150 γρ βούτυρο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 3 μέρη.
7
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Απλώνουμε το μαλακό βούτυρο.
9
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αρωματισμένο βούτυρο, εμείς χρησιμοποιήσαμε με ελαιόλαδο και βασιλικό.
10
Τυλίγουμε σε ρολά και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
11
Κόβουμε σε τριγωνάκια και αλείφουμε κρόκο αυγού που έχουμε δουλέψει μαζί με λίγο γάλα.
12
Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.