Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολες κοτοκεφτέδες

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • 2 αυγά

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 150 γρ γιαούρτι

  • 1 κρεμμύδι

  • Πολύχρωμες πιπεριές (1 στο σύνολο)

  • 5 ντοματίνια

  • Ρίγανη-Δυόσμο-Μαϊντανό

  • Αλάτι-Πιπέρι-Καπνιστή πάπρικα

  • 50 γρ κεφαλοτύρι

Οδηγίες

1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
2
Το βάζουμε σε ένα σκεύος μαζί με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, δυόσμο, τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
4
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το νισεστέ, τι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές, το κομμένα ντοματίνια, το τριμμένο κεφαλοτύρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και
5
ανακατεύουμε καλά.
6
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και απλώνουμε μείγμα για να κάνουμε τους κεφτέδες.
7
Αν θέλουμε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα χρησιμοποιούμε τσέρκι.
8
Τηγανίζουμε με μέτρια φωτιά μέχρι που να πάρουν χρώμα από την μία πλευρά και γυρίζουμε από την άλλη.