Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη και αρωματική φανουρόπιτα με ελαιόλαδο

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ φαρίνα

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 125 γρ καστανή ζάχαρη

  • Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 50 ml νερό

  • 100 γρ καρύδια

  • 100 γρ σταφίδες

  • ½ κουταλάκι κανέλα

  • ¼ κουταλάκι γαρίφαλο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη.
2
Βάζουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνουν ζύμη.
4
Αρωματίζουμε με το ξύσμα, τις σταφίδες, τα αλεσμένα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.