Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη και τραγανή λαγάνα σαν κουλούρι, που μπορούν να την κάνουν όλοι
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ταχίνι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Πετιμέζι
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
6
Την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε ταψί 43.5 × 29 εκατοστών (foodaholics.shop) που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, το έχουμε λαδώσει και προαιρετικά πασπαλίσει με σουσάμι.
7
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να διπλασιαστεί.
8
Όταν είναι έτοιμη την πατάμε με τα δάχτυλά μας.
9
Αλείφουμε με πετιμέζι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή μέλι που το έχουμε αραιώσει.
10
Πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.