Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Εύκολη κασερόπιτα με υπέροχη γεύση

1 Mins read

Εύκολη κασερόπιτα με υπέροχη γεύση

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ χαβιάρι πιπεριάς (foodaholics.shop)

  • 300 γρ κίτρινο τυρί

  • 4 αυγά

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 1 αυγό

  • 50 ml γάλα

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το χαβιάρι πιπεριάς με το τριμμένο κίτρινο τυρί, τα αυγά και το στραγγστό γιαούρτι.
2
Λαδώνουμε ταψί 34 εκατοστών και τοποθετούμε 4 φύλα σταυρωτά.
3
Τα λαδώνουμε και βάζουμε 1 φύλλο διπλωμένο στην μέση.
4
Λαδώνουμε και απλώνουμε την μισή γέμιση.
5
Βάζουμε 1 φύλλο διπλωμένο στην μέση και λαδώνουμε.
6
Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με 1 φύλλο διπλωμένο στην μέση.
7
Διπλώνουμε τις ακρες προς τα μέσα και λαδώνουμε.
8
Τοποθετούμε 2 φύλλα και τα γυρίζουμε να διμιουργηθεί ένας φάκελος.
9
Τα λαδώνουμε και από πάνω βάζουμε όσα φύλλα έχουν περισέψει τσαλακωτά.
10
Τα λαδώνουμε και περιχύνουμε με το αυγό που έχουμε χτυπίσει μαζί με το γάλα.
11
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσει μέχρι που να ρόδίσει.
12
Tip: Προσαρμόζουμε το αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το κίτρινο τυρί.