Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη σπιτική πίτσα με ζύμη γιαουρτιού #2
mitsa
Υλικά
400 γρ αλεύρι
200 ml γιαούρτι Δωδώνη Κλασικό
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν
50 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Αλλαντικά
Κίτρινο τυρί
1 κρόκος αυγού
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά, το ελαιόλαδο, το μπέικιν και λίγο αλάτι.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
3
Την χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
4
Στην σάλτσα ντομάτας βάζουμε ρίγανη και την απλώνουμε στο ένα φύλλο.
5
Τοποθετούμε αλλαντικά, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
6
Περιμετρικά κόβουμε ακτίνες και τις ενώνουμε ανά τρεις.
7
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.