Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη λαχταριστή βασιλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 250 γρ μαργαρίνη

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 1 κουταλιά μπέικιν

  • 6 αυγά

  • Χυμό από 2 πορτοκάλια

  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

  • 2 βανίλιες

  • 1 φλιτζάνι καρύδια

  • 50 ml κονιάκ

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Βάζουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μισό αλεύρι, το μπέϊκιν, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
4
Τέλος βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Βάζουμε το φλουρί και μοιράζουμε την ζύμη σε 2 βουτυρωμένες φόρμες των 26 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς και όταν πάρουν χρώμα με ένα ξυλάκι από σουβλάκι δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμες.
7
Στολίζουμε με άχνη ζάχαρη και ότι άλλο στολίδι μας αρέσει.