Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

mitsa

Υλικά

  • 2 πακέτα πτι μπερ

  • 150 ml γάλα

  • 1 κουταλιά μέλι

  • 300 γρ μαρμελάδα

  • Κρέμα

  • 800 ml γάλα

  • 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ βούτυρο

  • 2 κουταλιές μέλι

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μελί, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όσο η κρέμα είναι καυτή προσθέτουμε το βούτυρο τις βανίλιες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
5
Αναμειγνύουμε το γάλα με το μέλι.
6
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
7
Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.
8
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και απλώνουμε την μαρμελάδα.
9
Σκεπάζουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
10
Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.