Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εξαιρετικά ανατολίτικα σιροπιαστά

mitsa

Υλικά

  • 450 γρ αλεύρι

  • 250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 αυγό

  • 2 κουταλιές γιαούρτι

  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

  • 10 γρ μπέικιν

  • 2 + 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι του καφέ πούδρα καρύδια

  • Σπασμένα καρύδια

  • 2 βανίλιες

  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Σιρόπι

  • 750 ml νερό

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε με το χέρι το βούτυρο με το αυγό.
2
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μπεϊκιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και τα καρύδια σε μορφή πούδρας.
5
Τέλος βάζουμε το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
6
Στα σπασμένα καρύδια βάζουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε.
7
Πατάμε μια μικρή ποσότητα ζύμης να γίνει σαν πιτάκι και τοποθετούμε λίγο καρύδι.
8
Διπλώνουμε, κλείνουμε καλά και το περνάμε από σίτα για να δημιουργηθούν τα σχέδια.
9
Αν δεν έχουμε σίτα απλώνουμε την ζύμη στην χοντρό πλευρά του τρίφτη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
10
Τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
11
Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με την ζάχαρη και το αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
12
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
13
Σιροπιάζουμε τα καυτά γλυκά με κρύο σιρόπι.
14
Για καλύτερο αποτέλεσμα σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.