Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εντυπωσιακή κιμαδόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Γέμιση

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • 5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Αλάτι - Πιπέρι

  • Ζύμη

  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 220 γρ μαργαρίνη

  • 240 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
3
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά λίγο μπαχάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
4
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι και περνάμε από τον τρίφτη την κρύα μαργαρίνη.
5
Με τα χέρια μας ενσωματώνουμε την μαργαρίνη στο αλεύρι.
6
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το ασπράδι, το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
7
Καλό είναι να αφήσουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
8
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε σε φύλλα.
9
Για την βάση της πίτας ανοίγουμε λίγο μεγαλύτερο φύλλο και το βάζουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών.
10
Γεμίζουμε με τον κρύο κιμά και καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο.
11
Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τις άκρες και τις πατάμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας για να πάρουν σχήμα.
12
Κόβουμε πιτάκια με διάμετρο περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού και τα δίνουμε σχήμα φύλλου.
13
Με τα ίδια πιτάκια κάνουμε τριαντάφυλλα τοποθετώντας στην σειρά (το ένα πάνω στο άλλο) 5 πιτάκια και τα τυλίγουμε σε ρολό.
14
Τα κόβουμε στην μέση και ανοίγουμε τα φύλλα τους.
15
Χαράζουμε ένα σταυρό στο κέντρο της πίτας και στολίζουμε με τα φύλλα και τα τριαντάφυλλα.
16
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.