Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Η πιο εύκολη Φανουρόπιτα που έχετε δει σε 10 λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια φαρίνα

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη

  • Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • ½ φλιτζάνι νερό

  • 1 φλιτζάνι καρύδια

  • 1 φλιτζάνι σταφίδες

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι μαζί με τις σταφίδες, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
2
Αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
3
Προσθέτουμε το ξύσμα, τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το σπορέλαιο, το νερό και δουλεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 32x25 εκατοστά.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.