Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Φλωρεντίνες

mitsa

Υλικά

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 260 γρ. αμύγδαλα φιλέ

  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Οδηγίες

1
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα ασπράδια με την άχνη.
2
Όταν ασπρίσουν προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
3
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
4
Για μεγαλύτερη ευκολία βρέχουμε το κουτάλι για να μην κολλάει.
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
6
Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα.