Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη με λίγο χλιαρό νερό.
  2. Βάζουμε το σπορέλαιο, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  6. Αναμειγνύουμε την πραλίνα με τις σταγόνες σοκολάτας.
  7. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
  8. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μακρόστενα φύλλα και με την βοήθεια ενός κορνέ τοποθετούμε πραλίνα.
  9. Κλείνουμε πολλή καλά ώστε να μην χυθεί.
  10. Προαιρετικά ανακατεύουμε το πετιμέζι με νερό (150-200 ml) ή κάνουμε ζαχαρόνερο με το ίδιο νερό και 2-3 κουταλιές ζάχαρη.
  11. Τα περνάμε από το πετιμέζι και μετά από το σουσάμι.
  12. Προσέχουμε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  13. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.