Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με καραμέλα που θα λατρέψετε
mitsa
Υλικά
Ψωμάκι
2 αυγά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml γάλα
100 ml λάδι
2 βανίλιες
3 κουταλιές ζάχαρη
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Καραμέλα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
2
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
3
Προσθέτουμε το λάδι, τα ασπράδια, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 40 λεπτά, στους 50 βαθμούς στο φούρνο να ξεκουραστεί.
8
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς, ενσωματώνουμε την σοκολάτα και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκι.
9
Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιοστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
11
Σε μία κατσαρόλα κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
12
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
13
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει.
14
Σερβίζουμε τα ψωμάκια μαζί με κρύα καραμέλα.