Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με καραμέλα που θα λατρέψετε

mitsa

Υλικά

  • Ψωμάκι

  • 2 αυγά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 100 ml λάδι

  • 2 βανίλιες

  • 3 κουταλιές ζάχαρη

  • 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

  • Καραμέλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
2
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
3
Προσθέτουμε το λάδι, τα ασπράδια, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 40 λεπτά, στους 50 βαθμούς στο φούρνο να ξεκουραστεί.
8
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς, ενσωματώνουμε την σοκολάτα και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκι.
9
Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιοστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
11
Σε μία κατσαρόλα κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
12
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
13
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει.
14
Σερβίζουμε τα ψωμάκια μαζί με κρύα καραμέλα.