Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και καραμέλα, ο τέλειος συνδυασμός

1 Mins read

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και καραμέλα, ο τέλειος συνδυασμός

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ digestive

  • 150 γρ βούτυρο

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ σιρόπι καραμέλας

  • Καραμέλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα μπισκότα, ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
2
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
3
Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας για παγωτά και δουλεύουμε.
4
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
5
Σε μία κατσαρόλα κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
6
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
7
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει.
8
Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
9
Περιχύνουμε την καραμέλα που έναι σε θερμοκρασία δωματίου με πάνω από το γλυκό.
10
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.