Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα-μπανάνα

mitsa

Υλικά

  • 2 μπανάνες

  • 200 γρ μπισκότα

  • 500 ml γάλα

  • 60 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ νισεστέ

  • 15 γρ κακάο

  • 100 γρ κουβερτούρα

  • 40 γρ βούτυρο

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο.
3
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε ταψί ή τηγάνι 20 εκατοστών που έχουμε καλύψει με μεμβράνη.
4
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα γεμιστά μπισκότα και πατάμε ελαφρώς.
5
Χρησιμοποιούμε όποια μπισκότα μας αρέσουν, εμείς βάλαμε με γεύση σοκολάτα-βανίλια.
6
Τυλίγουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
7
Ξεφορμάρουμε και προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.