Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γρήγορο & εύκολο γλυκό ferrero rocher

mitsa

Υλικά

  • 650 ml γάλα

  • 100 γρ σοκολάτα

  • 20 γρ κακάο

  • 1 αυγό

  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 100 γρ φουντούκια

  • 30 γρ νισεστέ

  • Λίγο αλάτι

  • 4-5 χωνάκια παγωτού

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το αυγό, το το νισεστέ, το κακάο και λίγο αλάτι.
2
Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αφού τα σουρώσουμε.
3
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
4
Την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο είναι καυτή προσθέτουμε την σοκολάτα, την πραλίνα φουντουκιού, τα θρυμματισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε.
5
Σπάμε τα χωνάκια σε μικρά κομμάτια.
6
Σε μπολάκια βάζουμε σπασμένα χωνάκια για βάση και από πάνω τοποθετούμε χλιαρή κρέμα.
7
Πασπαλίζουμε τριμμένα φουντούκια και διακοσμούμε με σοκολατάκια.
8
Σερβίρουμε όταν η κρέμα κρυώσει.