Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ιδιαίτερο και διαφορετικό γεμιστό ρολό
mitsa
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
200 ml νερό
400 ml γάλα
100 ml λάδι
2 αυγά
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Σάλτσα ντομάτας
Αλλαντικά
Ρίγανη
Καλαμπόκι
Πολύχρωμες πιπεριές
Μπέικον
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
7
Τα ανοίγουμε σε φίλα και στην μία άκρη απλώνουμε σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά, ρίγανη, καλαμπόκι, πιπεριές, μπέικον και τριμμένο κίτρινο τυρί.
8
Διπλώνουμε όπως σας δείχνουμε και κόβουμε σε λωρίδες.
9
Τις στρίβουμε και τυλίγουμε σε ρολά.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.