Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καλοκαιρινό σουφλέ με πέννες
mitsa
Υλικά
500 γρ πέννες
4-5 μελιτζάνες
200+200 γρ σάλτσα
Τυριά
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Βάζουμε στα 200 γρ σάλτσα ρίγανη και θυμάρι.
2
Τα ρίχνουμε στις βρασμένες πέννες και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Σε πυρίμαχο σκεύος, 38×30 εκατοστά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και 100 γρ σάλτσα.
5
Απλώνουμε το 1/3 από τις πέννες και από πάνω βάζουμε τις μισές ψητές ή τηγανιτές μελιτζάνες.
6
Απλώνουμε τυριά, εμείς χρησιμοποιήσαμε κεφαλοτύρι, κασέρι και Φέτα.
7
Βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Ρίχνουμε τις υπόλοιπες πέννες, ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.