Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Κέικ χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο

1 Mins read

Κέικ χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ κρυσταλική στέβια

  • 200 ml λάδι

  • 300 ml γάλα

  • 350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ πορτοκάλι

  • ¼ κουταλάκι σόδα

  • 30 γρ κακάο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Πραλίνα με στέβια

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την στέβια (1:2 αναλογία με ζάχαρη) στο λάδι και το γάλα.
2
Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
3
Βάζουμε την σόδα να αφρίσει στον χυμό πορτοκαλιού και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
4
Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την χωρίζουμε σε δύο μέρη και στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο.
6
Το άλλο το αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Λαδώνουμε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την ζύμη με άρωμα πορτοκάλι.
8
Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και όταν το κέικ ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
10
Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη ρευστή πραλίνα με στέβια.