Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την στέβια (1:2 αναλογία με ζάχαρη) στο λάδι και το γάλα.
  2. Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
  3. Βάζουμε την σόδα να αφρίσει στον χυμό πορτοκαλιού και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  4. Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  5. Την χωρίζουμε σε δύο μέρη και στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο.
  6. Το άλλο το αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  7. Λαδώνουμε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την ζύμη με άρωμα πορτοκάλι.
  8. Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και όταν το κέικ ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
  10. Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη ρευστή πραλίνα με στέβια.