Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Κέικ με σταγόνες σοκολάτας και καραμέλα

1 Mins read

Κέικ με σταγόνες σοκολάτας και καραμέλα

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 4 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml λάδι

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

  • Καραμέλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Στους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν χυλός.
5
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
6
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και δουλεύουμε.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 εκατοστών για κέικ.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
11
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
12
Με προσοχή ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
13
Απλώνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω από το κέικ μας.