Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ

1 Mins read

Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ στέβια (1:2)

  • 300 ml λάδι

  • 4 αυγά

  • 3 μήλα

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 2 βανίλιες

  • 400 γρ φαρίνα

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε την στέβια με το λάδι να διαλυθεί.
2
Βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
5
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.
6
Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
7
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 cm του κέικ.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
10
Το κέικ μας πρέπει είναι λίγο υγρό.
11
Προαιρετικά σερβίρουμε με πραλίνα με στέβια.