Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κόρμος κατσαρόλας με τέλειο σχήμα

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 700 ml γάλα

  • 70 γρ νισεστέ

  • 50 γρ κακάο

  • 50 γρ βούτυρο

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 2 βανίλιες

  • 1 πακέτο πτι μπερ

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το νισεστέ και το κακάο.
2
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, την σοκολάτα (μπορούμε να βάλουμε κλασική ή γάλακτος) και τις βανίλιες.
4
Σπάμε τα μπισκότα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
5
Κόβουμε το επάνω μέρος από ένα καθαρό μπουκάλι.
6
Το γεμίζουμε με το μείγμα και προσέχουμε να μην έχει κενά.
7
Καλύπτουμε το επάνω μέρος με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
8
Όταν σταθεροποιηθί κάβουμε το μπουκάλι και τον βάζουμε σε πιάτο με σπασμένο μπισκότο.
9
Καλύπτουμε με σπασμένο μπισκότο και σερβίρουμε.