Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Λαχταριστά και πολύ εύκολα σπιτικά γλυκίσματα με ινδοκάρυδο

1 Mins read

Λαχταριστά και πολύ εύκολα σπιτικά γλυκίσματα με ινδοκάρυδο

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ ινδοκάρυδο

  • 3 ασπράδια

  • 5 κουταλιές νερό

  • 50 γρ βούτυρο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 260 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
2
Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι που το βούτυρο να ενσωματωθεί.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
4
Όταν γίνουν ένα μείγμα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
5
Όταν είναι έτοιμα τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς.
6
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 για περίπου 25 λεπτά.
7
Όταν πάρουν χρώμα τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 μέρα στο ψυγείο πριν τα καταναλώσουμε.