Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λάβα κέικ
mitsa
Υλικά
5 αυγά
100 γρ ανάλατο βούτυρο
200 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
Οδηγίες
1
Λιώνουμε το βούτυρο και την σοκολάτασε μπεν μαρί.
2
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά μαζί με την ζάχαρη.
3
Προσθέτουμε την ζεστή σοκολάτα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.
4
Τέλος βάζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει η ζύμη.
5
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τα φορμάκια μας (4-5 μεταλλικά ή πυρίμαχα)
6
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
7
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που ο δακτύλιος από τα γλυκά να χρυσαφίσει.
8
Προσοχή τα γλυκά μας πρέπει να έχουν κάνει κρούστα αλλά όταν τα κουνάμε πρέπει το εσωτερικό τους να είναι ρευστό.
9
Επειδή κάθε ψυγείο και φούρνος έχει διαφορετική θερμοκρασία δεν μπορούμε να σας δώσουμε ακριβή χρόνο.
10
Πριν τα ξεφορμάρουμε τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστούν.
11
Τα σερβίρουμε ζεστά και προαιρετικά με σάλτσα φρούτων.