Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά

1 Mins read

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά

mitsa

Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλο

  • 4-5 πατάτες

  • 3-4 καρότα

  • 4 ντομάτες

  • 3 πιπεριές

  • 1 κρεμμύδι

  • Πράσινες ελιές

  • Ελαιόλαδο

  • Ρίγανη-Πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Θυμάρι-Κύμινο

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 150 ml νερό

Οδηγίες

1
Στα μπουτάκια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ρίγανη, πάπρικα. θυμάρι, κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
2
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
3
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, τα κομμένα καρότα, τις ντομάτες που τις κόψαμε σε χοντρές φέτες, το χοντροκομμένο κρεμμύδι,
4
τις πιπεριές κομμένες σε μπαστούνια, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ελιές, λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
5
Πάνω από το ταψί βάζουμε μία σχάρα και τοποθετούμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο.
6
Ρίχνουμε το νερό στα λαχανικά μας και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να γίνει το κοτόπουλο μας.
8
Πριν σερβίρουμε αλείφουμε τα μποτάκια με ζουμί από τα λαχανικά.