Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο κέϊκ σοκολάτας χωρίς χρήση φούρνου και βουτύρου
mitsa
Υλικά
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
180 ml γάλα
170 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το κακάο, το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Βουτυρώνουμε καλά τα φλιτζάνια και τα γεμίζουμε με ζύμη μέχρι την μέση περίπου.
5
Καλύπτουμε τον πάτο μίας φαρδιάς κατσαρόλας με μία πετσέτα και γεμίζουμε περίπου 5 εκατοστά βραστό νερό.
6
Τοποθετούμε τα φλιτζάνια με προσοχή και σκεπάζουμε πρώτα με μία πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας.
7
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
8
Για να μην κάτσουν τα κεκάκια μας, κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σκεπασμένα.
9
Τα σερβίρουμε με άχνη ή παγωτό.
10
Την συνταγή για εύκολο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/panefkolo-spitiko-pagoto-choris-pagotomichani-me-3-gefseis-fraoula-oreo-cookies/