Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Μηλόπιτα φόρμας με αφράτη ζύμη

1 Mins read

Μηλόπιτα φόρμας με αφράτη ζύμη

mitsa

Υλικά

  • 500-600 αλεύρι

  • 1 αυγό

  • 80 γρ ζάχαρη

  • 80 ml λάδι

  • 240 ml γάλα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1-2 μήλα

  • Σταφίδες

  • Καρύδια

  • Μαρμελάδα

  • Κανέλα-Γαρίφαλο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη.
4
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Προαιρετικά αρωματίζουμε τις σταφίδες με λίγο κονιάκ.
6
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
7
Τοποθετούμε λίγο χυμό πορτοκαλιού για να μην μαυρίσουν.
8
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο.
9
Κάνουμε 3 λωρίδες από μαρμελάδα της επιλογής μας.
10
Στην μία βάζουμε τα μήλα, στην άλλη τις σταφίδες και στην τρίτη τα καρύδια.
11
Αρωματίζουμε με κανέλα, γαρίφαλο και τυλίγουμε σε ρολό.
12
Το κόβουμε σε ρολάκια και τα τοποθετούμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
13
Αλείφουμε την μηλόπιτα με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.