Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μοναδική πάστα ταψιού
mitsa
Υλικά
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
200+150 ml γάλα
200 ml λάδι
225 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Μους καραμέλας
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
Γκανάζ
300 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
5
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
7
Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
8
Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
9
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
10
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
11
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
12
Σερβίρουμε με σοκολάτα καραμέλας.