Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμα μπισκότα φουντουκιού

mitsa
servings
20

Υλικά

  • 200 γρ φουντούκια

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 120 γρ άχνη ζάχαρη

  • 340 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 10 γρ μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 20 ml σπορέλαιο

  • https://www.youtube.com/watch?v=jL-ZIPMNA0k

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια στο μούλτι.
2
Δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη.
3
Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι και δουλεύουμε με τα χέρια.
5
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το υπόλοιπο αλεύρι.
6
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
7
Πλάθουμε την ζύμη σε 20 στενόμακρα μπισκότα.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δίνουμε σχήμα με ένα πιρούνι.
9
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το λάδι σε μπεν μαρί.
11
Βουτάμε τα κρύα μπισκότα μέχρι την μέση στην σοκολάτα και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε αντικολλητικό χαρτί.