Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμες φλογέρες λαχανικών στο φούρνο

mitsa

Υλικά

  • 100 ml νερό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 1 κρεμμύδι

  • 3 πολύχρωμες πιπεριές

  • ¼ λάχανο

  • 2 καρότα

  • Κύμινο-Ρίγανη

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το νερό με το σπορέλαιο και το μπέικιν.
2
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
3
Όταν ροδίσει προσθέτουμε το λάχανο, τις πολύχρωμες πιπεριές και τα καρότα.
4
Μόλις μαλακώσουν αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το κύμινο, την ρίγανη και ανακατεύουμε.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
6
Παίρνουμε 3 φύλλα μαζί και τα κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.
7
Τα αλείφουμε με το μείγμα και την μία πλευρά τοποθετούμε κρύα γέμιση.
8
Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Τα αλείφουμε με μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.