Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 250 ml φυτικό γάλα

  • 350 γρ φαρίνα

  • 50 γρ κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 10 γρ μπέικιν

Οδηγίες

1
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
2
Δουλεύουμε την ζάχαρη με το λάδι.
3
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
5
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
6
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7
Απλώνουμε την ζύμη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
8
Όταν δημιουργηθεί  κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.