Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
200 γρ φαρίνα
150 γρ ζάχαρη
150 ml φυτικό γάλα
50 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Κρέμα
1 λίτρο φυτικό γάλα
150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
200 γρ ζάχαρη
200 γρ μαργαρίνη
1 κουταλιά κακάο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το φυτικό γάλα και το σπορέλαιο.
2
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
3
Αρωματίζουμε με βανίλιες, την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
4
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
5
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
6
Όταν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
7
Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
8
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο.
9
Προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
10
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα κακάο και αμύγδαλα φιλέ.
11
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σφίξουν.