Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 200 γρ φαρίνα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 150 ml φυτικό γάλα

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο φυτικό γάλα

  • 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ μαργαρίνη

  • 1 κουταλιά κακάο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το φυτικό γάλα και το σπορέλαιο.
2
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
3
Αρωματίζουμε με βανίλιες, την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
4
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
5
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
6
Όταν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
7
Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
8
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο.
9
Προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
10
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα κακάο και αμύγδαλα φιλέ.
11
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σφίξουν.