Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Οικονομική και εύκολη σοκολατόπιτα με ιδιαίτερο γλάσο

mitsa
servings
8

Υλικά

  • Σοκολατόπιτα

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • ½ φλιτζάνι σκούρο κακάο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 2 αυγά

  • 2 βανίλιες

  • Γλάσο

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 3 κουταλιές σκούρο κακάο

  • 40 γρ βούτυρο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε φόρμα 32x20 εκατοστά που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
5
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στο κακάο.
6
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να δημιουργηθούν φουσκάλες.
7
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
8
Όσο το γλυκό είναι χλιαρό το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το ζεστό γλάσο.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με τρούφα σοκολάτας.