Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πανεύκολο κέικ μανταρίνι χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
425 γρ αλεύρι
4 αυγά
350 γρ ζάχαρη
300 ml σπορέλαιο
300 ml χυμό μανταρίνι
1 μπέικιν
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό από μανταρίνια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
3
Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Βάζουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.Προαιρετικά λιώνουμε 100 γρ σοκολάτα μαζί με 100 ml κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το γλυκό.