Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παραδοσιακά Κοζανίτικα κιχιά με τυρί
mitsa
Υλικά
Περίπου 500 γρ αλεύρι
200 ml νερό
50 ml γάλα
25 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά ξύδι
Λίγο αλάτι
Φέτα
Μαργαρίνη
Οδηγίες
1
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι σε ένα σκεύος μαζί με λίγο αλάτι, το μισό νερό και ανακατεύουμε.
2
Προσθέτουμε το ξύδι, το σπορέλαιο, το γάλα, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
4
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Τα βουτυρώνουμε καλά και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο ανά τετράδες.
6
Τα ανοίγουμε σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε και βουτυρώνουμε.
7
Κόβουμε σε λωρίδες και απλώνουμε Φέτα.
8
Διπλώνουμε ελαφρώς τις άκρες και απαλά δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.
9
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε μαργαρίνη.
10
Περιχύνουμε λίγο σπορέλαιο και ραντίζουμε νερό.
11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.