Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Παραδοσιακά Κοζανίτικα κιχιά με τυρί

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 500 γρ αλεύρι

  • 200 ml νερό

  • 50 ml γάλα

  • 25 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά ξύδι

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

  • Μαργαρίνη

Οδηγίες

1
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι σε ένα σκεύος μαζί με λίγο αλάτι, το μισό νερό και ανακατεύουμε.
2
Προσθέτουμε το ξύδι, το σπορέλαιο, το γάλα, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
4
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Τα βουτυρώνουμε καλά και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο ανά τετράδες.
6
Τα ανοίγουμε σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε και βουτυρώνουμε.
7
Κόβουμε σε λωρίδες και απλώνουμε Φέτα.
8
Διπλώνουμε ελαφρώς τις άκρες και απαλά δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.
9
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε μαργαρίνη.
10
Περιχύνουμε λίγο σπορέλαιο και ραντίζουμε νερό.
11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.