Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τηγανόψωμα χωρίς πλάστη (αλμυρά και γλυκά)
mitsa
Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
250 ml νερό
250 ml γάλα
2 αυγά
10 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
60 γρ βούτυρο
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Σε ένα μπολ βάζουμε περίπου 500 γρ αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.
2
Ενσωματώνουμε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
3
Ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Η ζύμη μας πρέπει να είναι κολλώδες.
5
Την λαδώνουμε καλά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα με τα χέρια μας σε λαδωμένη επιφάνεια.
8
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε σπασμένη φέτα, να τυλίξουμε και να τα πατήσουμε σε πιτάκια.
9
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά.
10
Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
11
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.