Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Παραδοσιακό σιροπιαστό κανταΐφι (νηστίσιμο)

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ κανταΐφι

  • 400 γρ αμύγδαλα

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

  • Βούτυρο ή μαργαρίνη ή σπορέλαιο (περίπου 100 γρ)

  • Σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 800 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Με τα χέρια μας ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε να το κάνουμε νηστίσιμο χρησιμοποιούμε μαργαρίνη ή σπορέλαιο.
2
Περνάμε τα αμύγδαλα από το μπλέντερ.
3
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλα, την ζάχαρη, την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
4
Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και γεμίζουμε.
5
Τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί. Περιχύνουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη ή σπορέλαιο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
6
Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
7
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.